9. Dag 5. Historic Parc en oesters.
De oudste broer had beloofd om met ons naar het monument van de koreaanse oorlog te gaan.De hele familie inclusief moeder die slecht
ter been is gaat mee. Nou dit is werkelijk een groot park met erg veel bezienswaardigheden. Je krijgt een goede indruk van hoe het toen ging.
Onze vader die als soldaat van het noorden, door de zuidelingen gevangen is genomen, heeft in deze oolog meegevochten.

Hij heeft deze oorlog overleefd, dus er valt niks te treuren. Een paar keer versteld gestaan om hoe mooi de Koreanen bepaalde dingen kunnen
uitdrukken met behulp van poppen en namaak. We sjouwen door het park en moeten alles zien van de familie.
De Koreanen zijn wel zo raar dat je bij een monumentaal park, vervolgens fotoshoots kunt maken door je hoofd door een gat te steken, en zo een
flauwe foto kunt maken.
Het feit dat ik ook zo'n gekke Koreaan ben zie je goed zodra ik een standbeeld zie met een stenen man die in een fontein plast.
Ga ik doodleuk tegenover de stenen man staan en doe alsof ik ook plas, ik die intussen gewoon even gekke dingen doet als die Koreanen.
Later hoorde ik dat Ryu dat ook gedaan heeft toen zij erlangs liep?!
Het was goed en indrukwekkend om het park gezien te hebben.
Als we naar de auto lopen, vragen de zussen of we mee gaan naar de sauna. Ryu en Dennis waren heel duidelijk met hun, nee!
Mij maakt het niet uit, maar sluit me toch maar bij Ryu en Dennis aan.
Dus geen sauna! (dagen later ben ik met de broers wel naar de sauna geweest) We hebben honger en de oudste broer vraagt of wij
oister willen.(oester) Er is een speciaal oester restaurant op Geoje Island (fonetisch=Koodjee)
Even zijn we stil hierover en vragen voorzichtig of er andere opties zijn. De broers zeggen dat de oesters hier echt anders zijn en dat we ze lekker zullen
vinden. We stribbelen niet tegen, en ik zie alweer beelden van een snotterig geval.
Ook zeiden de broers dat als wij dat niet lusten, ze ook gamba's hebben, dat klinkt beter!
Op tafel staan grote platte stoompannen met ongeveer een doorsnee van 70cm. Op de bodem van de pan gaat grof zeezout, (veel)
dan oesters met schelp erin en de deksel erop. Zodoende krijg je een oester terug waarvan bijna al het vocht weg is. Nu lijkt
de oester op een mossel en smaakt tegen verwachting in, errug lekker!
Omdat de broers dachten dat wij oesters mischien niet lekker vonden, hadden ze ook meteen in het begin een schaal met gamba's besteld.
Deze wordt op dezelfde manier gestoomd als de oesters, en raad is? Helemaal te gek! Zulke verse knapperige gamba's heb ik nog nergens eerder gehad!
En ik roep naar Ryu dat ze ook moet proberen. Ze doet dat en is verrukt! Ook Dennis likt zijn vingers erbij af!
Het leuke is dat het zo weinig geld kost. Een grote schaal met gamba's of oesters kost 7,50 euro. Je kunt er met meer dan 1 persoon van eten
Wij waren met 13 man geloof ik, inclusief drinken, en bijgerechten die er bij horen ben je in totaal ongeveer 70 euro kwijt, en heb je lekkere gamba's!








Reacties